De voordelen van een infrarood sauna

Voordelen van een infraroodsauna

Een bezoekje aan de sauna is op zich al een verwennerij, maar infraroodstralen hebben ook een positieve uitwerking op spieren en gewrichten. Mensen met reuma hebben bijvoorbeeld veel baat bij de helende warmtewerking. Deze en 7 andere voordelen van een infraroodsauna.

Wat is een infraroodsauna?

Een infraroodsauna is een kleine cabine met infraroodstralers. Deze stralers geven een warmte af, die direct wordt opgenomen door ons lichaam. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Finse sauna, die warm wordt door hete lucht, is een infrarood cabine een droge sauna. De infrarood stralen hebben een gunstig effect op klachten als spier- en gewrichtspijnen. Klinische studies tonen aan dat er tot 80 procent pijnreductie kan optreden bij reumapatiënten die regelmatig gebruik maken van een infrarood sauna.

Verschil infraroodsauna en Finse sauna

Een infraroodsauna is minder warm dan een Finse sauna. Dit komt omdat bij een Finse sauna de lucht in de ruimte wordt verwarmd en alle lucht dus op den duur heet is. In een infraroodsauna ligt de temperatuur lager, waardoor je niet dat drukkende en zweterige gevoel krijgt en ook niet zo snel zult uitdrogen.

De voordelen van een infraroodsauna

  • Snelle opwarmtijd
  • Je spieren ontspannen en het lichaam komt tot rust
  • Je huid zal zichzelf zuiveren en afvalstoffen uit je lichaam afvoeren
  • Je verbrandt calorieën en valt dus af
  • Heeft een positief effect op je algehele conditie
  • Bevordert de doorbloeding van het lichaam
  • Verlicht pijn

Voor wie?

Een infraroodsauna heeft een positieve invloed op de gezondheid van elke gebruiker. Iedereen die er baat bij heeft, of het gewoon erg prettig vindt, kan voor een dergelijke sauna kiezen, maar sommige mensen hebben er extra baat bij. Sporters, reumapatiënten, mensen met rugklachten en ouderen die last hebben van hun spieren en gewrichten bijvoorbeeld. Alle gebruikers geven aan dat  het regelmatig gebruik van een infraroodcabine de kwaliteit van het leven verhoogd.

Share: