Tips voor jonge ouders

Als kersverse vader of moeder komt er veel op je af. Poepluiers, slapeloze nachten en kids die weigeren om hun dagelijkse groentepotje te eten. Die roze wolk is vaak zo weer overgewaaid! Hoe zorg je voor een goede balans? We hebben 4 tips voor jonge ouders in Amsterdam voor je op een rijtje gezet.

Flexibel Amsterdam

Amsterdam is voortdurend in beweging en aan verandering onderhevig. Wie niet flexibel meebeweegt, verliest tempo en raakt achterop. Dat klinkt hard, maar carriere-wise moet je nou eenmaal op tempo blijven in onze hoofdstad. En dat kan knap lastig zijn als je net papa of mama bent geworden. Gelukkig biedt Amsterdam op dit gebied ook de nodige voorzieningen. 

4 tips voor jonge ouders in Amsterdam

#1 Verdeel de taken

Verdeel taken rondom de kids. Sta bijvoorbeeld om en om op ‘s nachts, wissel het moment van naar bed brengen af en doe om de beurt de kids in bad. Kortom: laat niet één ouder overal voor opdraaien en zichzelf een burn-out rennen, maar doseer het een beetje

#2 Laat de kleine meteen aan een eigen slaapkamer wennen

Laat de kleine niet bij jullie slapen, maar leg hem of haar meteen in een eigen bedje. Kinderen wennen er snel aan om bij jullie in bed te liggen en probeer ze dan nog maar eens naar hun eigen kamer te krijgen! Tip: bij Flow Amsterdam kun je hele leuke, kindvriendelijke lampen kopen waarmee slapen een stuk gemakkelijker wordt voor de kleine.

#3 Gezond eten

Dit geldt voor de kids, maar ook zeker voor papa en mama. Vitaminerijk eten draagt bij aan de algehele gezondheid en geeft je meer energie. Nu kunnen we ons voorstellen dat uitgebreid koken er niet altijd van komt als kersverse ouder, maar er zijn tegenwoordig ook hele gezond restaurants te vinden op Thuisbezorgd en anders kun je wellicht een keer een beroep doen op de kookkunsten van oma.

#4 Flexibele kinderopvang

Niet iedereen heeft een negen tot vijf baan. Veel mensen hebben te maken met flexibele werktijden, in Amsterdam is het aantal flexwerkers procentueel gezien zelfs het hoogst van Nederland. Ook ouders van jonge kinderen. Dan kan oppas vinden een hele opgave zijn. Flexibele opvang Amsterdam biedt uitkomst voor deze mensen. Geen ‘standaard openingstijden’, maar flexibel…net als jij.

Share: