Welk type printer heb ik nodig?

Welk type printer heb ik nodig?

Welk type printer je nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Wat ga je printen? Hoe groot wil je afdrukken? Heb je extra functies nodig? Is hij voor zakelijk of voor privégebruik? Een heleboel vragen, waar we in dit blog antwoord op geven.

Wat wil je afdrukken?

Om te beginnen is het goed om voor jezelf op een rij te zetten wat je wilt printen. Er is een groot verschil tussen het type printer dat je nodig hebt voor tekstdocumenten in A4-formaat en full color prints op posterformaat.  Een inkjet printer is een goede keuze voor het printen van afbeeldingen. Een professionele printer is geschikt voor dikker fotopapier en grotere afdrukformaten. 

In welk formaat ga je printen?

Vrijwel elke printer kan afdrukken op een standaard A4-velletje. Wil je drukwerk van goede kwaliteit in A3 of groter formaat, dan moet je het letterlijk grootser aanpakken. Een A3 printer is wel iets duurder dan een A4-variant, maar biedt professionele kwaliteit en extra functies als scannen en faxen.

All-in-one of ander type printer?

We hadden het al even over extra features: naast het afdrukken van foto’s en documenten kunnen sommige printers ook scannen, faxen, nieten en kopiëren. Een dergelijke all-in-one printer is multifunctioneel en bespaart een hoop ruimte thuis of op kantoor.

Zakelijke printer of niet?

Welk type printer gebruik je op kantoor en welke thuis met het gezin? Kantoorprinters zijn vaak all-in-one-printers, die meerdere papierladen hebben in A3- en A4-formaat en die gericht zijn op het afdrukken van grote aantallen. Printers voor thuisgebruik hoeven in de meeste gevallen niet te kunnen faxen, scannen en kopiëren. Een simpeler model volstaat.

Wil je draadloos printen?

Waar zijn we tegenwoordig nog zonder onze telefoon en tablet? Veel printers zijn inmiddels zo geëvolueerd dat ze inspelen op deze trend en de mogelijkheid bieden om draadloos te printen. Dit kan met behulp van verschillende apps, zoals iPrint en Google Cloud Print en daarnaast biedt ook elke fabrikant zijn eigen, gepersonaliseerde app om draadloos te printen.

Share: